Timecut rekryterar ny VD från Svensk Fastighetsförmedling

Timecut rekryterar ny VD från Svensk Fastighetsförmedling

Efter 13 år som CIO på Svensk Fastighetsförmedling kliver nu Mårten Wahlström in som VD för Timecut, mediebolaget som är Sveriges ledande partner för automatiserade medieköp.

– Utvecklingen som Timecut går igenom just nu passar mig som handen i handsken, säger han.

Mårten Wahlström, som i grunden är teknolog, har ett gediget förflutet inom medievärlden. Genom åren har han haft roller som analytiker, CIO, medierådgivare och IT-direktör på mediebyråer som Mediabroker, Mediacom och Gray Media Group, och suttit i styrelsen för bland annat Hemnet. Sedan 2005 har han varit CIO och affärsutvecklare på Svensk Fastighetsförmedling där han genomfört en omfattande digitalisering och omstrukturering av hela företaget.

– Det fanns ett behov av att samordna varumärket strukturellt och enhetligt, men också att öka användarvänligheten, säger Mårten Wahlström.

Stort kundfokus och tydlig kommunikation är erfarenheter som Mårten tar med sig från tiden på Svensk Fastighetsförmedling. De har också har varit kund hos Timecut sedan 2015.

– När vi förstod att Mårten hade avslutat sin tjänst på Svensk Fastighetsförmedling var vi snabba med att lyckas värva honom, säger nuvarande VD Leif Andersson.

Mårten Wahlström drivs av förändring och att hitta affärsmöjligheter inom befintliga funktioner. En utmaning som tilltalar honom är att utveckla Timecut mot att bli mediebranschens ledande techbolag och befästa positionen som marknadsledare.

– Det finns en extremt stor potential i Timecuts verktyg Marknadsportalen. Mervärdet som det erbjuder är heltäckande och kommer gå att förfina och förädla åt alla håll.

Från och med 1 september tar Mårten över rollen som VD på Timecut. Leif Andersson, partner och delägare, har suttit på posten i fem år och kommer att fortsätta inom bolaget och istället ha ännu mer fokus på försäljning och kundrelationer. De planerar att jobba tajt tillsammans med kundorientering, leverans och kundstyrning och ser sig som ett starkt team.

– Mårten tillför Timecut väldigt stor kompetens och erfarenhet. Det är viktigt i transformationen från mediebolag till techföretag vilket innebär att våra kunder fortsätter samarbeta med en leverantör i framkant. Mårten och jag blir en stark kombination, avslutar Leif Andersson.